Mogelijkheden


In mijn praktijk behandel ik zowel volwassenen als kinderen. Dit gebeurt met aandacht en vertrouwen. Er zijn verschillende behandelingen mogelijk. Over alle mogelijkheden kunt u hieronder meer lezen.

Een consult duurt één tot anderhalf uur. Voor kinderen t/m 15 jaar ongeveer 3 kwartier tot een klein uurtje. Het eerste consult bestaat uit een intakegesprek en een korte behandeling.
Het is mogelijk een eenmalige behandeling te ontvangen, maar vaak zijn meerdere behandelingen nodig voor een goed resultaat.

Op aanvraag is er ook de mogelijkheid om een workshop over voetreflexmassage te volgen. Hierover vindt u hieronder ook meer informatie.

Voetreflextherapie

Voetreflexmassage is een eeuwenoude, eenvoudige en effectieve methode. Hiermee kunt u op een vriendelijke manier weer in contact gebracht worden met uw oorspronkelijke bioritme. Het ontspannende effect van de massage zorgt dat lichaam en geest tot rust komen.

Op de voet zitten reflexpunten of reflexzones van alle organen, botten, zenuwen en weefsels van het lichaam. Maar ook energiebanen (meridianen) en reflexzones  van de chakra's. Door deze punten te stimuleren met een massage worden afvalstoffen afgevoerd en ontstaat er een betere doorbloeding en energiebalans. De zelfgenezende werking van het lichaam wordt hierdoor aangesproken.

Met voetreflextherapie wordt er gewerkt aan verlichting van stress en spanning en het opheffen van blokkades in het zenuwstelsel. Maar denk ook aan ondersteuning bij (hoog) sensitiviteit, adhd, concentratie problemen, bedplassen, slapeloosheid, burn-out, ademhaling, bloedsomloop, menstruatie, vruchtbaarheid en zwangerschap, klachten aan spijsvertering, spier- en rugklachten. Omdat de therapie het herstel van ziekten/klachten kan versnellen en ondersteunen, is het een goede aanvulling op een reguliere behandeling.

Ik gebruik vaak tijdens de behandeling bloesem- en edelsteen remedies en kan deze ook ter ondersteuning meegeven. Ik werk daarbij met verschillende sets o.a. de Nederlandse bloesems, Nieuwetijdsremedies, Yana Kinderremedies, Hawaiian Essences en de Alaska edelsteenremedies.

Verderop kunt u nog meer lezen over de behandeling van kinderen, zwangeren of het volgen van een workshop voetreflexmassage

Chinflex®

Chinflex® is een massage die gebaseerd is op de oude originele Chinese Voetmassage principes. De Chinezen passen voetmassages, met zeer goede resultaten, al bijna 4000 jaar toe. Hun kennis op dit terrein is dan ook ongelooflijk. Ze gebruiken deze massages tot op hoge leeftijd om vitaal te blijven, om hun gezondheid te behouden of, als er klachten zijn, deze te verminderen of te verhelpen. 
Het grote succes van Chinflex® komt omdat in één massage twee systemen tot een geheel gecombineerd worden. Door de zones op de voet te masseren ontstaat er een betere doorbloeding in het bijbehorende orgaan. Hierdoor kan het orgaan beter gaan functioneren. Maar ook de meridiaanbanen en acupunctuurpunten op de voeten, onderbenen en knieën of armen en handen worden gemasseerd. Meridianen vormen samen met hun acupunctuurpunten een energetisch systeem in het lichaam waardoor ze het hele lichaam van energie kunnen voorzien.
De combinatie van deze 2 systemen én het feit dat er hele, ontspannende, intensieve massage technieken toegepast worden op knieën, onderbenen en voeten of armen met handen , maakt het effect van deze massage vele malen groter. Tijdens een Chinflex® massage komen lichaam en geest volledig tot rust en wordt de energiestroom in het lichaam gestimuleerd. Na afloop voelt men zich ontspannen, fit en vitaal.
Ik combineer daarom erg vaak deze Chinese voetreflexmassagegrepen met de westerse grepen.

Kinderen

Het is mijn ervaring dat veel kinderen het masseren van voeten als heel fijn ervaren. Naast extra aandacht geeft het ze ontspanning en rust. Door te kiezen voor een specifieke voetreflexmassage kunnen verschillende orgaansystemen gestimuleerd worden. Dit kan zorgen voor een goede ontwikkeling wat kan leiden tot meer zelfvertrouwen.
Voetreflextherapie kan o.a. ondersteunen bij slecht slapen, bedplassen, bronchitis, buikpijn, adhd, hoog sensitiviteit, verminderd zelfvertrouwen en vage terugkerende klachten.

Naast behandeling in de reguliere gezondheidszorg, kan het een goed hulpmiddel zijn om het verbeteren of herstellen van de klachten te ondersteunen. Vaak zijn meerdere behandelingen nodig om te ontdekken of voetreflextherapie bij uw kind past. Voordat u de eerste keer met uw kind komt, vraag ik u om het intakeformulier in te vullen. Dan kan ik de eerste keer meteen volle aandacht aan uw kind geven.

Natuurlijk is het de eerste keer wennen. Bij kleine kinderen is het prettig en zinvol om een van de ouders bij de massage te betrekken. Afhankelijk van de leeftijd kan het fijn zijn om het kind te masseren op schoot van de ouder. Om veiligheid te bieden en het vertrouwen op te bouwen is het vaak prettig voor het jongere kind als het iets van zichzelf meebrengt; een knuffel, lievelingsspeelgoed, een boek etc.

Soms kiezen we samen een olie uit die lekker ruikt en kiezen we de muziek voor bij de massage. Daarnaast kan ik gebruik maken van tekenen, visualisaties en allerlei oefeningen.
De behandelingen duren 10 tot 30 minuten afhankelijk van de leeftijd van uw kind. Het consult ongeveer 3 kwartier tot een klein uurtje. Dit is afhankelijk van de leeftijd van het kind.

Het kan zijn dat het ondersteunend is als u zelf thuis, b.v. voor het slapen gaan,uw kind masseert. Ik leer u dan eenvoudige ontspanningsgrepen die heel makkelijk zijn toe te passen.

Het kan ook zijn dat het goed is om uw kind op energetisch gebied te ondersteunen b.v. bij hoog gevoeligheid of omdat een emotionele blokkade de oorzaak is van bepaalde klachten. In het eerste contact of voor iedere behandeling stemmen we telkens samen af wat de beste behandeling is voor uw kind.

IET: Integrated Energy Therapy®

Er zijn vele vormen van werken door energie-overbrenging via handoplegging (=hands-on healing). IET®  is ook een vorm van energetisch werken. Het is een waardevolle op zich zelf staande therapie, maar combineert ook erg goed met reflexzonetherapie.

Tijdens een IET behandeling maak ik een engelen hartlink, een kanaal waar de engelen door kunnen werken. Aan het begin van deze behandeling stelt de cliënt een positief doel waar dan tijdens de sessie aan gewerkt wordt. Gedurende de behandeling werk ik met handposities op het lichaam. Via mijn handen komt de energie, via de engelen hartlink, het lichaam binnen. Deze energie helpt bij het loslaten van blokkades, trauma’s en negatieve gedachten die in het cellulair geheugen liggen opgeslagen. Het helpt bij het veilig en rustig loslaten van beperkende gedachtenpatronen. En emoties worden in balans gebracht. Op dezelfde manier kunnen ook chakra’s worden gereinigd en opnieuw in balans worden gebracht.

Tijdens een behandeling kunt u van de energie reacties hebben. Van warm tot koud, ontspanning, korte emotionele reacties en inzichten. Aan het einde van een behandeling is er over het algemeen een gevoel van welzijn. Uit de praktijk blijkt dat bij IET® dit gevoel van welzijn een tijdje aanhoudt en dieper inwerkt. Vaak komt daarna ook inzicht en heling van de situatie zonder dat het veel “pijn” doet.

Zwangeren

Voetreflextherapie is een veilige en een goede ondersteuning zowel voor, tijdens als na de zwangerschap. Voor zwangere vrouwen is er een speciale zwangerschapsreflexologie ontwikkeld. De zwangerschap is een unieke tijd voor de moeder en haar ongeboren baby. Het is prettig om zoveel mogelijk van deze tijd te kunnen genieten. Voetreflex kan daarbij helpen.Tijdens deze periode gebeurt er veel op lichamelijk en emotioneel gebied. De hormoonhuishouding van de moeder verandert, wat een natuurlijk proces is, maar waarbij zich ongemakken kunnen voordoen. Natuurlijk kan het ook heel prettig zijn om massages te ondergaan, zonder dat er klachten zijn. Het is dan vooral een koester moment wat rust en ontspanning geeft voor jezelf en je ongeboren baby.

Door het masseren kunnen specifieke zwangerschapsklachten ondersteund worden zoals:
misselijkheid, maagzuur, obstipatie, vermoeidheid, vocht vasthouden, rug-,heup- en bekkenklachten, beenkrampen etc.
Weeën activeren bij overtijdbehandeling en het draaien van een stuitligging altijd na toestemming van de verloskundige of gynaecoloog.
Na de bevalling kunnen de behandelingen helpen om weer op krachten te komen en sneller de balans terug te vinden.

Ook pasgeboren baby’s kunnen baat hebben bij het masseren van de voetjes. Te denken aan b.v. huilbaby’s, darmkrampjes, onrustige baby’s, voeding terug geven (reflux), overgevoelige baby’s. Ik vind het prettig om de ouders bij de behandelingen te betrekken en als gewenst handreikingen mee te geven voor thuis.

Zwangerschapsreflexologie is een goede aanvulling maar vervangt nooit de verloskundige of gynaecoloog.

Workshops

Inmiddels heb ik verschillende keren een workshop voetreflexmassage gegeven. Ik kreeg hierop erg enthousiaste reacties. Als vervolg heb ik samen met 2 collega’s een cursus voetreflexmassage voor beginners in elkaar gezet, die we ieder afzonderlijk op verschillende plekken hebben gegeven.
Nog steeds geef ik op aanvraag een dagdeel (of korter) workshops in kleine groepjes. Dit kunnen bijv. eenvoudige en praktische voetreflexmassages zijn voor ouders, een gastles over metamorfose, introductie van grepen uit de zwangerschapsreflexologie voor kraamverzorgsters etc.
Heeft u hier belangstelling voor, neem dan contact met me op.