Mogelijkheden


In mijn praktijk zijn zowel volwassenen als kinderen welkom. Er zijn verschillende mogelijkheden. Een consult met of zonder voetreflexbehandeling waarbij bewustwording meer of minder centraal staat. Zwangerschapsreflexologie speciaal voor, tijdens en na de zwangerschap.
En het is mogelijk deel te nemen aan de workshop "werken met het jaarwiel”. Voor meer informatie, zie verderop.

Een consult duurt één tot anderhalf uur. Voor kinderen t/m 12 jaar afhankelijk van de leeftijd ongeveer 3 kwartier tot een klein uurtje. Het eerste consult bestaat uit een intakegesprek met een korte behandeling of een bewustwordings meditatie/visualisatie. 
Ook een eenmalig consult is mogelijk.  


Reflexzonetherapie

Voetreflexmassage is een eeuwenoude, eenvoudige en effectieve methode. Hiermee kunt u op een vriendelijke manier weer in contact gebracht worden met uw oorspronkelijke bioritme. Het ontspannende effect van de massage zorgt dat lichaam en geest tot rust komen.

Op de voet zitten reflexpunten of reflexzones van alle organen, botten, zenuwen en weefsels van het lichaam. Maar ook zijn de reflexzones van de chakra’s, de aura en allerlei andere energetische punten en energiebanen (o.a. meridianen) op de voet en het onderbeen terug te vinden. Ook op andere delen van het lichaam zijn energiepunten terug te vinden die behandelt kunnen worden. Door deze punten op de voet of lichaam te stimuleren met een massage worden afvalstoffen afgevoerd en ontstaat er een betere doorbloeding en energiebalans. De zelfgenezende werking van het lichaam wordt hierdoor aangesproken.

Met reflexzonetherapie wordt er gewerkt aan verlichting van stress en spanning en het opheffen van blokkades in het zenuwstelsel. Maar denk ook aan ondersteuning bij (hoog) sensitiviteit, adhd, concentratie problemen, bedplassen, slapeloosheid, burn-out, ademhaling, menstruatie, vruchtbaarheid, zwangerschap en ondersteuning bij energiebalans en bewustwording.Omdat de therapie het herstel van ziekten/klachten kan versnellen en ondersteunen, is het een goede aanvulling op een reguliere behandeling.

Ik gebruik vaak tijdens de behandeling aurasprays en bloesem- en edelsteen remedies. De Remedies kan ik ook meegeven om een periode in te nemen. Ik werk daarbij met verschillende sets o.a. de Nederlandse bloesems, Nieuwetijdsremedies, Yana Kinderremedies, Hawaiian Essences, Alaska edelsteenremedies en ckakraremedies.

Energetisch werken tijdens de behandelingen

Sinds het begin van de eeuwwisseling zitten we in De Nieuwe Tijd. Het begin van het Aquarius tijdperk. Een tijd waarin we veel meer vanuit ons hart mogen leven. Leven vanuit een groot bewustzijn (een eenheidsbewustzijn). We mogen ontdekken dat we in ons zelf heel veel wijsheid hebben. En heel veel antwoorden die we zoeken, kunnen vinden bij ons zelf. Op onze eigen manier onze verantwoordelijkheid nemen voor ons leven. Mogen zijn wie we werkelijk zijn op onze eigen creatieve manier.

Wij zelf en onze omgeving bestaan uit energietrillingen. Onze gedachten, alles wat we voelen, zeggen en doen; allemaal een vorm van energie. We staan dus continue ook in contact met energie van anderen en bewegen ook mee met onze omgeving. Om er heel goed vanuit ons hart te kunnen zijn, zodat je mag/kunt zijn wie je werkelijk bent, is het goed om zoveel mogelijk weer terug in je eigen energie te komen. Als er patronen, gedachten, blokkade’s zijn die je beperken om te groeien of bij jezelf te zijn, kun je deze los laten en transformeren. Soms is het ook nodig om meer vitaliteit te mogen ervaren en je energie te zuiveren.

Iedereen heeft in een bepaalde periode wat anders nodig als ondersteuning om op zijn of haar pad te blijven of er juist weer op te komen. Intentie is daarbij heel belangrijk. Met onze gedachten hebben we veel invloed op energie. Ook de wetenschap bevestigt dit steeds meer.
Maar ook met beide benen op de grond blijven, goed geaard zijn, is zeker een must om in onze kracht te staan en te kunnen manifesteren.

Er zijn allerlei mogelijkheden om je te ondersteunen. De één zal het vooral nodig hebben om dit via energetische massages te ervaren. Dit kan via energetische voetreflexmassage. Voorbeelden zijn: 13-chakra massage, Transformation healing, Hara-niveau massage, zonnevlechtmassage, metamorfose. Maar het kan ook nodig zijn dit te combineren met werken in de aura, werken met de elementen of hele specifieke energie punten.
Anderen zullen ondersteuning vinden in meditatie en visualisatie oefeningen of rituelen. Deze zullen we samen doen waarbij je tools krijgt zodat je hier ook zelfstandig mee aan de slag kunt.
Combinatie van de energetische massages met de oefeningen/meditaties zijn ook een zinvolle mogelijkheid. Daarnaast kan het gebruik van klanken (bv klankschaal, koshi etc.), geur en kleur (bv Aura-Soma, Orchid sprays) en Remedies (bv bloem- edelsteenremedies) daarbij behulpzaam zijn.

Wanneer energetische werk inzetten?:
-verdiepend werken bij fysieke klachten
-hormonale klachten
-bij hoog sensitiviteit (HSP)
-overgevoeligheid
-bij vitaliteitsklachten
-bij emotioneel klachten, te denken aan angsten, weinig zelfvertrouwen, gemis aan veiligheid etc.
-Burn-out klachten
-moeilijk kunnen loslaten, controle „moeten" houden
-voor en of tijdens grote veranderingen
-oude tijd/nieuwe tijd overgang
-balans herstellen bij klachten die voortkomen vanuit blokkades uit de chakra’s en aura verontreiniging
-ondersteuning bij rouw
-zingevingsvragen


Kinderen

Het is mijn ervaring dat veel kinderen het masseren van voeten als heel fijn ervaren. Naast extra aandacht geeft het ze ontspanning en rust. Door te kiezen voor een specifieke voetreflexmassage kunnen verschillende orgaansystemen gestimuleerd worden. Dit kan zorgen voor een goede ontwikkeling wat kan leiden tot meer zelfvertrouwen.
Reflexzonetherapie kan o.a. ondersteunen bij slecht slapen, bedplassen, bronchitis, buikpijn, adhd, hoog sensitiviteit, verminderd zelfvertrouwen en vage terugkerende klachten.

Naast behandeling in de reguliere gezondheidszorg, kan het een goed hulpmiddel zijn om het verbeteren of herstellen van de klachten te ondersteunen. Vaak zijn meerdere behandelingen nodig om te ontdekken of reflexzonetherapie bij jouw kind past. Voordat je de eerste keer met je kind komt, vraag ik je om het intakeformulier in te vullen. Dan kan ik de eerste keer meteen volle aandacht aan je kind geven.

Natuurlijk is het de eerste keer wennen. Bij kleine kinderen is het prettig en zinvol om een van de ouders bij de massage te betrekken. Afhankelijk van de leeftijd kan het fijn zijn om het kind te masseren op schoot van de ouder. Om veiligheid te bieden en het vertrouwen op te bouwen is het vaak prettig voor het jongere kind als het iets van zichzelf meebrengt; een knuffel, lievelingsspeelgoed, een boek etc.

Soms kiezen we samen een olie uit die lekker ruikt en kiezen we de muziek voor bij de massage. Daarnaast kan ik gebruik maken van bloesemremedies, tekenen, visualisaties en allerlei oefeningen.
De behandelingen duren 10 tot 30 minuten en een totaal consult duurt ongeveer 3 kwartier tot een klein uurtje. Dit is afhankelijk van de leeftijd van het kind.

Het kan zijn dat het ondersteunend is als je zelf thuis, b.v. voor het slapen gaan, je kind masseert. Ik leer je dan eenvoudige ontspanningsgrepen die heel makkelijk zijn toe te passen.

Het kan ook zijn dat het goed is om je kind op energetisch gebied te ondersteunen b.v. bij hoog gevoeligheid of omdat een emotionele blokkade de oorzaak is van bepaalde klachten. In het eerste contact of voor iedere behandeling stemmen we telkens samen af wat de beste behandeling is voor je kind.

Zwangeren

Voetreflextherapie is een veilige en een goede ondersteuning zowel voor, tijdens als na de zwangerschap. Voor zwangere vrouwen is er een speciale zwangerschapsreflexologie ontwikkeld. De zwangerschap is een unieke tijd voor de moeder en haar ongeboren baby. Het is prettig om zoveel mogelijk van deze tijd te kunnen genieten. Voetreflextherapie kan daarbij helpen.Tijdens deze periode gebeurt er veel op lichamelijk en emotioneel gebied. De hormoonhuishouding van de moeder verandert, wat een natuurlijk proces is, maar waarbij zich ongemakken kunnen voordoen. Natuurlijk kan het ook heel prettig zijn om massages te ondergaan, zonder dat er klachten zijn. Het is dan vooral een koester moment wat rust en ontspanning geeft voor jezelf en je ongeboren baby.

Door het masseren kunnen specifieke zwangerschapsklachten ondersteund worden zoals:
misselijkheid, maagzuur, obstipatie, vermoeidheid, vocht vasthouden, rug-,heup- en bekkenklachten, beenkrampen etc.
Weeën activeren bij overtijdbehandeling en het draaien van een stuitligging is mogelijk maar altijd na toestemming van de verloskundige of gynaecoloog.
Na de bevalling kunnen de behandelingen helpen om weer op krachten te komen en sneller de balans terug te vinden.

Ook pasgeboren baby’s kunnen baat hebben bij het masseren van de voetjes. Te denken aan b.v. huilbaby’s, darmkrampjes, onrustige baby’s, voeding terug geven (reflux), overgevoelige baby’s. Ik vind het prettig om de ouders bij de behandelingen te betrekken en als jullie willen handreikingen mee te geven voor thuis.

Zwangerschapsreflexologie is een goede aanvulling maar vervangt nooit de verloskundige of gynaecoloog.

Workshop werken met het jaarwiel

Verbinding met de seizoenen en de natuur brengt je veel goeds. Het helpt je om goed te kunnen verbinden met wie je werkelijk bent.

Als je naar de cyclus van de natuur kijkt, die terug te vinden is op het jaarwiel, ontdek je dat deze cyclus ook in ons leven terug te vinden is.
Als je bewust mee beweegt met de seizoenen; het jaarwiel, zul je merken dat het fijn voelt om eerst plannen te maken, ze te laten groeien, weten wat je ermee gaat doen om ze later naar buiten te kunnen brengen en volop te oogsten, weer bij te stellen en als het nodig is weer een nieuwe cyclus in te gaan. In feite leert het jaarwiel je te luisteren naar de natuur en in harmonie met de natuur te leven. Je zult merken dat je dan makkelijker aardt, in je kracht en dichter bij jezelf en je gevoel komt. Dit hebben we nodig om positief, met liefde en licht in deze nieuwe tijd te kunnen zijn.

Tijdens een workshop op een ochtend of middag sta je aan de hand van het jaarwiel stil bij de tijd van het jaar van dat moment. Je komt meer te weten over de achtergrond van het wiel en de richting van het seizoen waarin we ons op dat moment bevinden en wat dat voor jou kan betekenen.
Met behulp van de natuur, mooie rituelen, meditatie, voelen/beleven en jouw creativiteit en intentiekracht verbind je jezelf met jouw kracht en groei je weer een stukje verder tot wie je werkelijk bent.

Koffie, thee lekkers en informatie zit bij de jaarcirkel activiteit inbegrepen. Prijs €55,- p.p.

Wil je weten of er binnenkort een activiteit zal zijn, neem dan via de mail contact op en dan stuur ik vrijblijvend de informatie naar je toe.

Heb je interesse om met een klein groepje vrouwen (bv vriendinnen, familie, collega’s/intervisiegroep) je te laten inspireren? Neem ook dan gerust contact met me op voor meer informatie.